FAQ

Često postavljana pitanja

Šta je Dzobs.com?

Dzobs.com je web stranica koja nudi pristup bazi IT poslova i iskustava o radu u IT firmama u Bosni i Hercegovini. Sve funkcionalnosti Dzobs.com portala su besplatne, za programere/IT ekipu će uvijek biti besplatne , a za firme brainstormamo neke premium mogućnosti.

Da li su moja iskustva anonimna?

Da. Sva iskustva koja ostaviš su 100% anonimna i nigdje i nikada nećemo otkrivati tvoj identitet. Za detaljnije informacije o privatnosti pogledaj Pravila o zaštiti privatnosti. Naravno, informacije koje ostavljate u komentaru ne bi trebali sadržavati vaše lične informacije, odnosno, nemojte biti Djuro.

Da li firme mogu da utiču na brisanje i promjenu komentara?

Ne. Firme ni na koji način ne mogu da utiču na brisanje ili promjenu komentara korisnika. Sa druge strane, osoba koja je ostavila komentar može isti i obrisati u bilo kojem trenutku. Čisto ako pomislite da smo mi obrisali neki spicy komentar, nismo, šta inicijalno odobrimo, naknadno ne brišemo.

Zašto moram da se registrujem da bih ostavio iskustvo o firmi?

Inicijalno jer je Goran htio da se igra sa OAuth 2.0 i NextJS-om, a naknadno jer registracija smanjuje rizik od zloupotreba sistema i povećava šansu da iza ostavljenih iskustava stoji prava osoba, a ne bot. Bot može biti pojedinac ili firma.

Koliko puta mogu da ostavim iskustvo za neku firmu?

Za istu firmu možeš ostaviti iskustvo jednom u 6 mjeseci.

Šta je dozvoljeno napisati prilikom ostavljanja iskustva?

Možeš napisati sve ono što misliš da je važno za druge korisnike kako bi saznali kako zaista izgleda rad u tvojoj firmi. Nije dozvoljeno objavljivanje povjerljivih poslovnih informacija kao što su finansijski podaci, podaci o klijentima, imena zaposlenih, itd. Za više informacija posjeti stranicu Smjernice za ostavljanje iskustava.

Da li mogu da izmjenim ili obrišem iskustvo?

Iskustvo možeš da izmjeniš u roku od 24 sata od objavljivanja, a u bilo kom trenutku možeš da ga obrišeš.

Predstavljam firmu, kako da dobijem pristup mojoj firmi?

Dzobs.com trenutno radi na razvoju funkcionalnosti za predstavnike firmi koje će omogućiti bolje predstavljanje i komunikaciju sa korisnicima na portalu. Ukoliko želite dobiti rani pristup, kontaktirajte nas.

Top IT poslovi u tvom inboxu

Pretplati se na Dzobs.com newsletter i jednom sedmično ti šaljemo najnovije poslove za odabranu poziciju.

Zanimanje...