Smjernice za ostavljanje iskustava

Osiguraj da tvoje iskustvo bude objavljeno

Kandidati koji traže posao oslanjaju se na Dzobs.com iskustva kako bi pronašli poslove i kompanije koje vole. Slijedite ove smjernice kako biste osigurali da svi mogu imati koristi od korisnih, uravnoteženih i autentičnih iskustava o radu.
  1. Vaše iskustvo treba da bude istinito i da predstavlja vaše lično mišljenje i utisak u vezi sa vašim trenutnim ili bivšim poslodavcem. Ne zauzimamo stranu kada su u pitanju činjenični sporovi, pa očekujemo da stanete iza svojih izjava izraženih u vašem sadržaju.
  2. Podstičemo vas da razmislite o poslu iz nekoliko perspektiva i uključite i za i protiv kako biste pružili uravnotežen pregled. Iako nije potrebno, vjerujemo da uravnotežena iskustva imaju veću informativnu vrijednost za druge tražitelje posla.
  3. Svjesni smo da vaša iskustva mogu biti emocionalno teška, ali ne odobravamo kritike koje uključuju vulgarnosti, prijetnje nasiljem ili diskriminatorni jezik usmjeren na pojedinca ili grupu. Možemo dozvoliti iskustva koja spominju rasu, vjeru, nacionalnost, spol, seksualnu orijentaciju i slično ako vjerujemo da se komentar koristi za stvarno opisivanje situacije na radnom mjestu. Dozvoljene su opšte rasprave o nedoličnom ponašanju na radnom mjestu, uključujući većinu diskusija o nezakonitim aktivnostima, diskriminaciji i seksualnom uznemiravanju.
  4. Ne prihvatamo iskustva koja otkrivaju povjerljive, nejavne interne informacije kompanije. Smatramo da ovo uključuje: izvorni kod, liste kupaca, proizvodne tehnike, aktivnosti istraživanja i razvoja, budžete, detaljne finansijske rezultate i tehničko znanje.
  5. Da bismo zaštitili privatnost, ne dozvoljavamo vam da se identifikujete niti uključite bilo kakve kontakt informacije (o sebi ili drugima) u svoje objave. Dodatno, izbjegavajte titule i druge naizgled generičke informacije koje bi nekom omogućile da lako identifikuju vas ili druge. Primjera radi, ako ste jedini Lead Web Developer u firmi, za titulu odaberite samo Developer.
  6. Dzobs.com se bavi dijeljenjem informacija koje pomažu cijeloj zajednici. Odbijamo iskustva koja se ne odnose na poslodavca, samo su recenzija proizvoda ili usluge ili na drugi način nisu relevantne za razumijevanje kulture radnog mjesta. Odbacićemo svaki sadržaj koji je namijenjen kao reklama ili koji sadrži linkove.
  7. Sva iskustva treba da budu originalna, bez značajnog citiranog materijala iz drugih izvora, uključujući (ali ne ograničavajući se na) web stranice, e-mail korespondenciju, iskustva drugih itd.
  8. Vaše pisanje ne mora biti savršeno, ali moramo biti u stanju da ga razumijemo. Odbijamo recenzije zbog pretjeranog pisanja velikih i malih slova ili riječi/karaktera. I zapamtite, vaša će recenzija biti vjerodostojnija ako koristite dobru gramatiku, pravopis i interpunkciju.

Top IT poslovi u tvom inboxu

Pretplati se na Dzobs.com newsletter i jednom sedmično ti šaljemo najnovije poslove za odabranu poziciju.

Zanimanje...